Thursday, May 30, 2019

Noul Stradic FL 2019

    Seria Stradic a fost intotdeauna o serie foarte reusita a producatorului Shimano.

Face parte din gama medie de pret si ofera performante destul de bune pentru acesti bani. Ultimele doua modele ale acestui producator, lansate aproape unul dupa altul au fost Stradic FK si Stradic FB.
Stradic FK
Stradic FB


 Au incercat sa convinga prin atribute cum ar fi..o noua geometrie a rotorului sau bailarm-ului, greutate redusa, diferite raporturi de recuperare, g-free body si altele. Personal nu le-am avut , dar am servisat sau pescuit ocazional cateva. Nu am auzit sa aiba probleme majore, decat cele obisnuite, cum ar fi o ungere deficitara din fabrica, fashait, sau mici probleme la galet. Minore si rezolvabile. Ce nu mi-a placut a fost faptul ca ambelor modele le-a fost scos unul dintre suportii antitorsiune, axul fiind sustinut practic, doar pe o bara de culisare. Modelul precedent al acestora avea doua bare de culisare. Ei bine , in iulie 2019 va fi disponibil noul model 2019 al seriei Stradic..Ce imbunatiri ar putea aduce fata de seriile FB si FK ?? Sa vedem in continuare..am notat doar cateva care mi s-au parut relevante

Materialul carcasei..

Se pare ca FL inlocuieste seria FK, serie a carei carcasa este facuta din material compozit. Seria FB , are carcasa din CI4 un compozit din grafit, rezistenta si foarte usoara. Noua serie FL, promite o carcasa a carei piesa principala este facuta din aluminiu , pentru o rezistenta si rigiditate sporita.


Geometria tamburului..

Cine a pescuit o Stella stie cat de facile sunt lanseurile..Se datoreaza tamburului long stroke, atribut specific doar in gama de varf, Stella, Vanquish..Poate, ca un raspuns la ''asaltul '' celor de la Daiwa cu a lor serie L@T, Shimano  a decis sa aduca acest real avantaj pentru pescar, in gama medie de pret..Asadar avem un tambur longcast la un pret mediu..


Suportul antitorsiune..

Un tambur longcast presupune un suport solid al axului . Si iata ca Shimano revine cu doua bare de culisare , lucru care nu poate decat sa ma bucure, deoarece consider ca o singura bara de culisare , cum au modelele FK si FB, este un regres.

Mai sunt cateva chestii noi, dar va las sa le descoperiti singuri..Pe mine unul, daca este asa cum e prezentat pe sit-ul lor, m-au convins.

Citez sursa..

http://fishing.shimano.co.jp/search?pcat1=1&pcat2=8





No comments:

Post a Comment