Sunday, May 12, 2019



                                                           Cand iti este dor de stiuca..



                                                          Ma aflu pe I.P.P.P.R.(incinta penitenciar pentru pescuit spor..recreativ) , Egreta , Lipova. Am de ispasit doua luni de detentie pescareasca deoarece autoritatile considera spinningul o amenintare pentru cumatra stiuca asa cum (nu) se  afla ea in habitatul ei natural. 


           Desi a depus icrele de multisor , benefeciaza de o dubla perioada de prohibitie ,odata cu prohibitia celorlalte specii. Asa ca, daca imi  este dor de o stiuca  musai sa o ard pe o incinta , cum pot si eu , printre feedere, alarme si alte acareturi de stationar.  No problem, ma descurc si in situatia asta..Cunosc destul de bine Lipova si stiu ca densitatea de rapitor nu mai este cea de altadata iar  oferta de hrana este pentru aceasta specie este  foarte abundenta. Mizez pe soft-uri mari   si woblere mari , adica ca de obicei. Numai ca stiuca asta de I.P.P.P.R. e scolita si trecuta prin ciur si prin darmon. Nu-i de mirare ca , in loc sa danseze clasic pe melodia ''naluca mare stiuca mare'' dumneai joaca taman la polul opus. 3 stiuci, nu foarte mari prinse cu o lanseta medium-light, fara struna , cu un soft de 5 cm pe un jig de 3.5 gr..Cam ca si la salau..Mai am de ispasit cam 'jumate din pedeapsa . 


      
        Pina atunci, liber la incinte. Si nu uitati, in pescuit regula este ca nu exista reguli. Fir intins si ...detentie usoara..                                                                                  

No comments:

Post a Comment